tracing1
favicon-cornisol

Tracing

Leidingisolatie is een effectieve manier om warmteverlies te beperken, maar voor een goede vorstbescherming is leidingisolatie vaak niet voldoende. Daarom bieden we bij Cornisol innovatieve Tracing (verwarmingskabel) oplossingen aan, waarmee u uw leidingen vorstvrij kunt houden, zelfs in de koudste omstandigheden. Tracing zorgt voor een continue warmteafgifte, waardoor het warmteverlies van de leiding wordt gecompenseerd en bevriezing wordt voorkomen.

favicon-cornisol

De voordelen van Tracing voor leidingisolatie

Tracing installatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is uiteraard de effectieve vorstbescherming voor uw leidingen, zelfs bij extreme temperaturen. Maar dat is zeker niet het enige voordeel wat Tracing voor industriële toepassingen met zich meebrengt. U kunt Tracing installatie zien als een langdurige en energiezuinige oplossing die de levensduur van de leidingen in uw bedrijfspand verlengt. Hierdoor kunt u tegelijkertijd eventuele reparatiekosten minimaliseren en besparen op energiekosten. U kunt kiezen uit twee typen Tracing: weerstandskabels met ingebouwde thermostaat of zelfregelende verwarmingskabels.

favicon-cornisol

Weerstandskabels met ingebouwde thermostaat

Onze weerstandskabels zijn uitgerust met een vaste lengte, een ingebouwde thermostaat en stekker. Aan het einde van de kabel bevindt zich een leidingthermostaat die automatisch inschakelt bij een omgevingstemperatuur van ongeveer 5 graden Celsius. Dit garandeert dat de leiding vorstvrij blijft, ongeacht de weersomstandigheden. Met onze weerstandskabels bent u verzekerd van een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vorstbescherming voor uw leidingen.

Zelfregelende verwarmingskabels

Onze zelfregelende verwarmingskabels bieden een flexibele en efficiënte oplossing voor vorstbescherming. De kabel kan eenvoudig op de gewenste lengte worden geknipt, en het vermogen van de kabel is variabel. Dit unieke werkingsprincipe zorgt ervoor dat er meer warmte vrijkomt bij lagere temperaturen, waardoor uw leidingen effectief worden beschermd. Bovendien begrenst dit principe de verwarmingskabel bij hogere temperaturen, waardoor het risico op doorbranden wordt geminimaliseerd. Met onze zelfregelende verwarmingskabels kunt u op een energiezuinige manier uw leidingen vorstvrij houden.

favicon-cornisol

Tracing installatie in uw bedrijfspand

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Tracing voor leidingisolatie of heeft u een vraag over Tracing voor industriële toepassingen? Bij Cornisol kunt u terecht voor leidingisolatie om warmteverlies te beperken. Neem gerust contact met ons op!