overige-diensten-1e-foto-2
favicon-cornisol

OVERIGE DIENSTEN

Sinds 2017 monteren wij ook installaties af zoals CV en GKW-leidingen.
Wij leveren de leidingen en worden gemonteerd door onze goed opgeleide ervaren monteurs.

TIG (Tungsten Inert Gas)
Een lasprocedure waarbij een zeer hoge kwaliteit bereikt kan worden op dikwandige leidingen.
Een specifieke lastechniek die behoort tot de categorie elektrisch lassen. Het lasproces geeft geen spatten en er wordt nauwelijks of geen las rook geproduceerd, dus een vrij schoon proces en er kan in alle posities gelast worden. Wij gebruiken deze techniek om leidingen aan elkaar te lassen. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om gewoon en specifiek te lassen. De kwaliteit van het laswerk kan worden gecontroleerd door middel van röntgenfoto’s.

Wij leveren prefab onderdelen zoals:

  • Verdelers van CV tot gekoeld water installaties
  • Afsluiters
  • Flensen

Ook kunnen wij u van dienst zijn met het saneren van asbest en chroom 6 aan de leidingen en appendages.

Dit wordt verzorgd door een gecertificeerd asbest saneerder uit ons groot netwerk.

Als het om gecorrodeerde leidingen gaat is het van belang om deze vakkundig door een gespecialiseerd persoon te laten behandelen, hiermee kan de levensduur van een bestaande installatie worden verlengd. Ook nieuwe installaties kunnen van tevoren behandeld worden met een hoogwaardige coating om corrosie te voorkomen.

De oude isolatie wordt gedemonteerd, daarna worden de leidingen ontzien van roest. Door een 3 laags coatingsysteem aan te brengen is deze afgewerkt.
Na het drogen worden de leidingen weer geïsoleerd.

Wij hebben specialisten op gebied van coatingsystemen in huis.
Heeft u hier vragen over dan kan een specialist op het gebied van coatingsystemen u hier geheel vrijblijvend de nodige adviezen en oplossingen over geven.

Leidingisolatie beperkt het warmteverlies maar voor een goede vorst bescherming is leidingisolatie niet voldoende. Tracing (verwarmingskabel) zal warmte afgeven, deze warmte compenseert het warmteverlies van de leiding waardoor de leiding niet meer bevriest.

Er zijn 2 types

  1. Weerstandskabels met een vaste lengte, ingebouwde thermostaat en stekker, deze kabels zijn aan het einde voorzien van een leidingthermostaat die automatisch inschakelt bij ongeveer 5 graden celsius en de leiding vorstvrij zal houden.
  2. Zelfregelende verwarmingskabels, waarbij de kabel op de gewenste lengte wordt geknipt, deze kabels hebben een variabel vermogen. Bij een lagere temperatuur zal er een hoger warmteafgifte vrijkomen. Dus hoe kouder de omgevingstemperatuur, hoe warmer de kabel zal worden. Dit unieke werkingsprincipe begrenst de verwarmingskabel ook bij hogere temperaturen, waardoor de kabel niet zal doorbranden.