cornisol-foto-pand
favicon-cornisol

Over Cornisol Brandpreventie

Brandpreventie is een essentieel onderdeel van ieder nieuwbouw-, renovatie- en transformatieproject. Sinds onze start in 2003 hebben wij ons ontwikkeld tot een belangrijke aanbieder van effectieve en duurzame oplossingen op het gebied van brandpreventie.

Jarenlange ervaring, toegang tot alle beschikbare technieken én goed opgeleide vakmensen: het zijn de redenen waarom opdrachtgevers ons inschakelen als het gaat om de beste brandpreventie-oplossingen.

Wij zijn ISO 9002/VCA gecertificeerd.

favicon-cornisol

Waarom Cornisol brandpreventie?

Opdrachtgevers kiezen de vakmensen van Cornisol Brandpreventie omdat wij weten wat er komt kijken bij effectieve en efficiënte brandpreventie in nieuwbouw-, verbouw en transformatieprojecten. En omdat we ons verdiepen in uw wensen, uw mogelijkheden en uw project. We denken met u mee. U krijgt van ons een gedetailleerd voorstel en een helder advies. We laten u zien hoe we het project begroten, plannen, uitvoeren en opleveren. En gaan vervolgens voor u aan de slag.

favicon-cornisol

Waarom Brandpreventie?

Brandpreventie wordt toegepast om een brand te voorkomen. Mocht dat niet zijn gelukt dan is het de bedoeling om de brand zo lang mogelijk te vertragen.
Bouwkundige brandpreventie vergroot de brandveiligheid van bestaande en nieuwe gebouwen. Onder bouwkundige brandpreventie valt het gebruik van brandwerende materialen, brandcompartimentering, brandbeveiliging installaties en veilige vluchtroutes.

Wij leveren en passen brandwerende producten toe met kennis over de daarbij te gebruiken technieken. Wij helpen u graag door onder meer:

Het brandwerend maken van plafonds en wanden

Het brandwerend maken van kanalen, kabeldoorvoeringen en compartimenten.

Het brandwerend maken van dragende constructies door brandwerende plaatbekleding

favicon-cornisol

Overige toepassingen

Daarnaast beschikken wij ook over diverse andere brandwerende of brandvertragende toepassingen o.a. het plaatsen van brand en vlinder kleppen, branddeuren, kozijnen, brandwerend glas, brandwerend roosters, inspectieluiken, deurdrangers, brandvertragende isolatie, noodverlichting, brandblussers en rookmelders.

Alle door ons gebruikte materialen welke wij geleverd krijgen van Promat, Fire Proof B.V.en Mulcol International, worden na afloop van elke aanpassing voorzien van een certificaat en een nummer. Ook wordt er steekproefsgewijs controle uitgevoerd op de verschillende branddoorvoerringen die wij opgeleverd hebben.

Na uitvoering van de brandpreventie wordt er een digitaal-logboek samengesteld (welke is opgenomen in de overeenkomst) en toegestuurd.

Wij bieden de mogelijkheid om via ons een brandpreventie- logboek bij te houden. Op deze manier wordt onderhoud op uw brandwerende toepassingen tijdig uitgevoerd.

Onze monteurs beschikken over de benodigde opleidingen en certificeringen en zijn in het bezit van VCA, VOG en GPI installatie.